Förläng sommaren med ett solskydd anpassat för det svenska klimatet

Gör uteplatsen till en oas att längta till. Med rätt solskydd blir terrassen, verandan eller balkongen en mittpunkt i tillvaron. Välj bland markiser, screens och textilier i nästintill oändliga varianter för att göra din utomhusmiljö både personlig och inbjudande. Läs mer

Vilket solskydd har bäst skydd mot solvärme och UV-strålning?

Vilket solskydd har bäst skydd mot solvärme och UV-strålning? 

Ultraviolett strålning är en del av det osynliga solljuset. Den består av UVA-strålning som ger solbränna men som inte är skadlig för huden. UVB-strålning kan däremot orsaka både hudrodnad, brännskador och cancer och är därmed hälsofarlig.

Det bästa skyddet ger utvändiga solskydd som kan ta bort upp till 80 procent av värmeinstrålningen. Det bidrar till ett behagligare inomhusklimat samtidigt som det ger svalkande skugga utomhus. Markisvävarna filtrerar även bort den hälsofarliga UV-strålningen. Skyddsfaktorn mäts som UPF-värde med en skala för hur stor del av UV-strålningen som filtreras bort:

40–50 Utmärkt skydd (mer än 97,5 procent)
25–39 Mycket bra skydd (ca 96,0–97,5 procent)
15–24 Bra skydd (ca 93,0–96,0 procent)

Hur mycket solstrålning släpper markisväven igenom?

Hur markisväven står emot solstrålning beror på färg och mönster. Samtliga markisvävar från Sandatex är certifierade enligt UI EN 410 som mäter den mängd solljus som tyget släpper igenom, medan resterande mängd reflekteras och absorberas. Det innebär att de alla filtrerar bort den hälsofarliga solstrålningen.

Tjörnbrons Hantverk AB
  • 0303 – 832 32
  • info@tjornbronshantverk.se
  • Göteborgsvägen 24
    444 30 Stenungsund
Sociala medier
  • Facebook
Diplomerad installatör
Ordinarie öppettider
Mån-Tors10.00-18.00
Fre10.00-17.00
Lör-SönStängt

Avvikande öppettider

Delbetala privat med Svea Ekonomi och för företaget med Wasa Kredit.